Kraay doet onthulling: 'Niet de volledige Utrecht-selectie staat achter Younes'

Kraay doet onthulling: 'Niet de volledige Utrecht-selectie staat achter Younes'

16-12-2022 09:30 Laatste update: 09:49
136

Hans Kraay junior meldt op persoonlijke titel dat niet de volledige FC Utrecht-selectie Henk Fraser weg wilde hebben. De oefenmeester legde zijn taken bij de club uit de Domstad neer, na een incident op de training met Amin Younes.

De wegen van Fraser en Utrecht scheidden eerder deze week. Aanleiding daarvoor was dat de 56-jarige trainer Younes op de training bij de keel had gegrepen. Volgens verscheidene media was de positie van Fraser onhoudbaar geworden, omdat de spelersgroep zich achter Younes schaarde. "Ik kan het absoluut tegenspreken, dat de volledige spelersgroep achter Younes stond", zegt Kraay bij het ESPN-programma WK Praat.

"Dat is niet zo. Niet de volledige spelersgroep heeft achter Younes gestaan." Marciano Vink, die van mening is dat Utrecht te snel gehandeld heeft door te breken met Fraser, begrijpt niet dat het voorval zo wordt opgeblazen. "We zijn een beetje aan het doorslaan, in dat iedereen gelijk excuses moet maken. We bestempelen het gedrag van mensen al gauw als grensoverschrijdend."