'Geen Barcelona en geen Inter Miami, Messi gaat contract verlengen bij PSG'

'Geen Barcelona en geen Inter Miami, Messi gaat contract verlengen bij PSG'

21-12-2022 19:40 Laatste update: 20:04
65

Groot nieuws uit Parijs: Lionel Messi gaat zijn Paris Saint-Germain-contract met een jaar verlengen. FC Barcelona en Inter Miami trekken aan de Argentijn, maar na zijn WK-winst heeft Messi besloten dat hij in Frankrijk wil blijven. Dat meldt Le Parisien woensdagavond.

Er is geen link tussen de wereldbeker die Messi binnensleepte en zijn verlenging bij PSG, verzekert het medium. Tijdens het WK kwamen club en speler al tot een akkoord. Er ligt nu een principeakkoord op tafel voor een contractverlenging tot medio 2024. Andere media berichten ook over een optie voor nog een jaar. Messi en zijn familie zijn momenteel gelukkig in Parijs en de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or wil nog geen afscheid nemen van het hoogste podium.

Wedden

Meer odds

Het nieuws over Messi komt op een opvallend moment, want eerder op woensdag werd duidelijk dat FC Barcelona gesprekken wilde voeren over een terugkeer van de linkspoot. Dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. Barça lijkt toch de financiële middelen niet te hebben voor een comeback. Daarnaast koestert Messi nog steeds een wrok richting het huidige Barça-bestuur, dat hem beloofde dat hij niet hoefde te vertrekken.

Het is ook geen geheim dat Inter Miami al enige tijd hoopt op de komst van Messi. Hij lijkt in de toekomst ook open te staan voor een stap naar Amerika, maar nu is nog niet het moment voor de aanvaller. Als Messi zijn nieuwe verbintenis afloopt in Parijs, is hij net 37 jaar oud geworden.

Messi heeft met het WK net zijn meest gewenste prijs in de wacht gesleept. Op het WK blonk de kleine Zuid-Amerikaan uit. Messi zal nu zijn pijlen ongetwijfeld richten op het winnen van de Champions League, die hij in 2015 voor het laatst in de wacht sleepte.