Weghorst pakt hoofdrol bij terugkeer in Turkije: 'Wou dat het op WK ook zo ging'

Weghorst pakt hoofdrol bij terugkeer in Turkije: 'Wou dat het op WK ook zo ging'

21-12-2022 21:47 Laatste update: 23:55
35

Wout Weghorst keerde na zijn heldenrol tegen Argentinië teleurgesteld terug bij Besiktas en dat deed hij ouderwets. In zijn eerste duel na het WK wist de spits in Turkse dienst warempel weer te scoren en werd hem na afloop gevraagd naar de vergelijkingen met dat duel in de kwartfinale.

"Allebei de keren stond ik 2-0 achter ja, maar dit was wel een beter resultaat", vertelde Weghorst na afloop van de wedstrijd tegen Sanliufarspor voor de Turkse televisie. Besiktas kwam na vijftien minuten met 0-2 achter, maar in de tweede helft maakte de club nog vier doelpunten om de wedstrijd om te draaien. Weghorst nam met het laatste doelpunt het slotstuk voor zijn rekening.

"Ik zou graag willen dat het op het WK ook zo was gegaan", vertelt Weghorst daarna over zijn optreden tegen Argentinië. "De laatste drie weken waren de mooiste weken in mijn loopbaan als voetballer. Natuurlijk ben ik nog steeds teleurgesteld en vraag ik me telkens af: wat als? Want als we die penaltyserie hadden gewonnen, waren het maar twee duels tot de wereldbeker. Die vraag zal altijd in mijn hoofd blijven rondspoken."

Uiteindelijk kan Weghorst enkel met een mooi gevoel terugkijken op het eindtoernooi in Qatar. "Ik ben enorm dankbaar en gezegend dat ik daar heb mogen spelen. Om op dat niveau te komen en dat soort wedstrijden als tegen Argentinië te spelen, daar werk je elke dag voor. Je droomt ervan als kind, dus het was echt een prachtige ervaring."