Klopp bijzonder enthousiast over Gakpo: 'Echt geweldig. Heel, heel goede speler'

Klopp bijzonder enthousiast over Gakpo: 'Echt geweldig. Heel, heel goede speler'

28-12-2022 23:15 Laatste update: 29-12-2022 19:50
70

Jürgen Klopp noemt het 'geweldig nieuws voor Liverpool' dat Cody Gakpo nu officieel speler van de club is. De Duitse manager onthult dat er erg veel werk in het aantrekken van Gakpo heeft gezeten.

De transfer van Gakpo is sinds woensdagavond helemaal rond. Klopp is daar uiteraard blij mee, zo vertelt hij tegen de clubkanalen. "Het is echt geweldig nieuws voor ons dat we dit hebben kunnen doen. Ik moet zeggen dat alle betrokkenen fantastisch werk hebben geleverd, vooral Julian Ward (sportief directeur van Liverpool, red.). "Het werk dat hierin is gestoken, was echt indrukwekkend en uiteindelijk zijn we erin geslaagd om deze speler aan te trekken, die we al geruime tijd kennen."

"We denken dat Gakpo een mooie toekomst bij ons zal hebben", gaat Klopp verder. "Er zijn veel dingen die leuk zijn aan Cody. Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft al heel wat ervaring. Hij was de aanvoerder van PSV en zoals veel mensen hebben gezien, heeft hij ook een geweldig WK gehad met Oranje."

Klopp ziet echter ook dat Gakpo zich verder moet gaan ontwikkelen in Engeland. "Het is duidelijk dat hij al een heel, heel goede speler is, maar met zijn leeftijd is het ook zo dat hij het potentieel heeft om nog beter te worden. Aanvallend is Cody erg veelzijdig. Bovendien weten we dat hij een slimme voetballer is, net als dat hij een slim persoon is. We zijn erg verheugd om met hem te kunnen gaan werken."