Vormer lacht na suggestie van Lang bij Club Brugge: 'Typisch Noa'tje'

Vormer lacht na suggestie van Lang bij Club Brugge: 'Typisch Noa'tje'

05-01-2023 22:11 Laatste update: 22:15
15

Ruud Vormer is weer helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging in zijn loopbaan. De middenvelder gaat aan de slag bij Zulte Waregem en verlaat 'zijn' Club Brugge. Daarmee komt ook het rugnummer 25 vrij bij de Belgische ploeg, maar Noa Lang kwam met de suggestie om dit nummer niet meer te gebruiken.

Lang opperde na het vertrek van Vormer dat het rugnummer 25 nu niet meer uitgereikt mag worden. Zo zou hij zijn oud-ploeggenoot en vriend Vormer een eerbetoon willen geven. "Lief, hé. Dat is typisch Noa’tje", lacht Vormer bij Het Nieuwsblad. Bij Club Brugge gebruikt men het rugnummer 23 (François Sterchele) en 12 (het rugnummer van de fans) al enkele jaren niet meer. 

Bij de presentatie van Vormer bij Zulte Waregem werd er ook nog geen rugnummer meegegeven. Het restant van dit seizoen zal hij nog op huurbasis uitkomen voor de ploeg die zeventiende staat in de Jupiler Pro League. Of hij nog een keer met 25 op zijn shirt zal spelen is nog onbekend. "Met welk rugnummer dat zal zijn? Dat weet ik nog niet", aldus de 34-jarige middenvelder.

Op 8 januari hervat Zulte Waregem de competitie met een wedstrijd tegen KV Mechelen, de oude ploeg van ontslagen trainer Danny Buijs.  Hoogstwaarschijnlijk zal Vormer in die wedstrijd al minuten gaan maken.