Feyenoord ontsnapt in extremis: Als je hier komt weet je wat je kunt verwachten

Feyenoord ontsnapt in extremis: "Als je hier komt weet je wat je kunt verwachten"

08-01-2023 14:35
159

Ergens baalt Orkun Kökcü van de remise tegen FC Utrecht, hoewel Feyenoord lange tijd op een achterstand stond. Mark van der Maarel kan leven met een punt. 

"Je wil natuurlijk goed starten en de lijn doortrekken", zegt Feyenoord-aanvoerder Kökcü tegen ESPN. "We begonnen niet scherp, maar waren op het laatst wel fel in de duels. Dan zie je dat het makkelijk gaat, maar we zijn niet scherp begonnen. Als je hier komt weet je wat je kunt verwachten. Ze springen in ieder duel, dus dat doet wel iets met een wedstrijd. Dat moesten we beter managen. In bepaalde fases waren we slordig aan de bal, dan creeër je niet veel."

Kökcü erkent dat Utrecht-uit lastig is. "Als je start zoals je bent geëindigd dan gaat het makkelijker. Ik zeg niet dat je dan zeker wint, maar dan gaat het wel makkelijker." Hij wil de absentie van Quinten Timber en Gernot Trauner niet de schuld geven. "Natuurlijk zijn het vaste krachten van ons, maar we kunnen het niet daarop gooien. We moeten puur naar onszelf kijken en hadden feller moeten zijn."

"We waren lang goed bezig. We hebben er een strijd van gemaakt", vertelt Van der Maarel. "Het is geen schande dat je tegen dit Feyenoord achter de bal aanloopt, maar die goal valt ongelukkig. Uiteindelijk heb je een goed punt tegen een goed Feyenoord. Wij zijn ook aan het bouwen, dus dit is een goede start."