PSV wint nu wel van Sparta: Drommel pakt hoofdrol op Het Kasteel

PSV wint nu wel van Sparta: Drommel pakt hoofdrol op Het Kasteel

10-01-2023 22:55 Laatste update: 22:57
121

PSV heeft zich ten koste van Sparta geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. Uitgerekend door een fout van Joël Drommel was er sprake van een spannende slotfase op Het Kasteel, maar de Eindhovenaren kwamen met de schrik vrij: 1-2.

PSV en Sparta troffen elkaar zaterdag al in de Eredivisie en speelden toen met 0-0 gelijk. Joël Drommel, André Ramalho en Érick Gutiérrez waren ten opzichte van die wedstrijd de enige nieuwe namen op het veld. Ruud van Nistelrooij zag zijn ploeg opnieuw het initiatief nemen tegen de Rotterdamse seizoensverrassing, maar met een belangrijk verschil: na 35 minuten brak Xavi Simons de ban. Het talent schoot knap raak, na een pass van de uitblinkende Gutiérrez.

Ondanks het overwicht kreeg PSV tot het doelpunt nauwelijks kansen, maar nog voor de rust werd de score verdubbeld. Een schot van Noni Madueke werd van richting veranderd, waardoor doelman Nick Olij kansloos was. De dominante Eindhovenaren zaten daarmee al op rozen om de laatste zestien van het bekertoernooi te bereiken.

Sparta leek ook in de tweede helft weinig aanspraak te maken op een nieuw succesje tegen PSV, maar dat veranderde een halfuur voor tijd. Joël Drommel ging in de fout bij een hoge bal, waardoor Arno Verschueren voor de 1-2 tekende. Van Nistelrooij sprak voor de aftrap nog zijn vertrouwen uit in de veelbesproken sluitpost. "Hij verdient het om te spelen in het bekertoernooi", zei de coach. "Hij is een uitstekende prof. We geloven in hem en hij stelt zich goed op."

De ploeg van Maurice Steijn putte moed uit de onverwachte treffer en invaller Koki Saito schoot via de lat over. Veel meer werd PSV echter niet aan het wankelen gebracht. Aan de andere kant kwam er bovendien meer ruimte. Xavi Simons stond oog-in-oog met Olij, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Sparta mocht zodoende blijven dromen en was in de blessuretijd toch nog héél dichtbij. Drommel maakte het vertrouwen van Van Nistelrooij echter alsnog waar en hield Lauritsen van scoren af met een knappe redding. De titelhouder plaatst zich zodoende voor de achtste finale.