Oppermachtig AZ kegelt Excelsior al na één helft uit de KNVB Beker

11-01-2023 20:33
37

AZ heeft woensdagavond eenvoudig de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Pascal Jansen kwam in Rotterdam-Kralingen geen moment in de problemen: 1-4.

AZ besliste de wedstrijd al min of meer in de eerste helft. Het kwam via Jens Odgaard al vroeg op voorsprong: Tijjani Reijnders speelde de Deen aan, waarna Excelsior-doelman Norbert Alblas geen antwoord had op zijn schot.

Voor Hobie Verhulst was het voorlopig mogelijk zijn laatste wedstrijd in het doel van AZ. Niet alleen omdat de club deze week Mathew Ryan aantrok, ook omdat Verhulst in een mindere fase zit en hij tegen Excelsior wederom in de fout ging, waardoor Reda Kharchouch gelijk kon maken. Via Dani de Wit en Jesper Karlsson kwam AZ voor rust alsnog weer op een comfortabele 1-3 voorsprong.

Kansen om er weer een wedstrijd van te maken had Excelsior in de tweede helft zeker. Verhulst maakte zijn fout goed door de 2-3 van Kharchouch te voorkomen, kort daarna was hij scherp op een schot van Maxime Awoudja. Daarna leek het toch weer wachten op de genadeklap van AZ. Die viel nadat Peer Koopmeiners, deze week door AZ verhuurd, al gewisseld was. Vangelis Pavlidis maakte aan de Kralingse hoop een einde.