Groot succes voor Ten Hag: Manchester United legt Manchester City over de knie

14-01-2023 15:23 Laatste update: 15:40
293

Erik ten Hag heeft met Manchester United groot succes geboekt in de Premier League. Zijn ploeg herstelde zich knap van de 6-3 afstraffing van eerder dit seizoen door de tweede wedstrijd wél te winnen. Na een zinderende slotfase eindigde het op Old Trafford in 2-1.

Manchester Unied had absoluut wat recht te zetten na de 6-3. Sindsdien heeft de ploeg van Ten Hag het ook een stuk beter op de rit en dus waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog.

Manchester United, dat zonder Lisandro Martínez en Antony aan de wedstrijd begon, had de zaken in de eerste helft meer dan uitstekend voor elkaar. Ten Hag koos bewust voor een centrum met Raphaël Varane en Luke Shaw, om zo Erling Haaland extra in het gareel te kunnen houden. Dat lukte, want de Noorse spits had amper iets te zeggen op Old Trafford. Voetballend was de ploeg van Ten Hag een stuk sterker dan Manchester City, maar het enige dat ontbrak waren doelpunten. Kansen waren er in overvloed, met name van Marcus Rashford. Manchester City leek het te moeten hebben van counters.

Een forse aderlating dreigde voor rust toen Rashford geblesseerd uitviel. Ten Hag sommeerde Antony om warm te lopen, maar Rashford kon toch verder. Antony kwam alsnog, voor Anthony Martial. Guardiola zag na rust een ander Manchester City, dat een stuk feller en intenser speelde dan in de eerste helft. Het inbrengen van Jack Grealish bleek achteraf een gouden zet van Guardiola, want drie minuten na zijn invalbeurt maakte hij op aangeven van Kevin De Bruyne het openingsdoelpunt.

Daardoor moest Manchester United weer opnieuw beginnen, want na rust was het tandeloos en niet meer zo sterk als in de eerste helft. De ploeg van Ten Hag trok de teugels langzaam aan en kwam met een gelukje op voorsprong. Daar zal achteraf nog lang over nagepraat worden, want de bal - die hoogstwaarschijnlijk bedoeld was voor Rashford - kwam terecht bij Bruno Fernandes, die doelman Ederson passeerde. Rashford stond buitenspel, maar nam volgens de arbitrage niet actief deel aan het spel en dus telde de goal.

En kort daarna zette Rashford het Theater of Dreams volledig in vuur en vlam door zelf de 2-1 binnen te tikken. Wat volgde waren lange minuten waarin Manchester City het niet voor elkaar kreeg om de 2-2 te forceren. En dus nadert United City tot op één punt op de ranglijst. De ploeg van Ten Hag heeft 38 punten.