''Tweede Magallán' moet 25 miljoen kosten: transfersom is Ajax te gortig'

''Tweede Magallán' moet 25 miljoen kosten: transfersom is Ajax te gortig'

16-01-2023 17:14 Laatste update: 17:24
74

Het is momenteel rustig bij Ajax. De Amsterdammers zijn met enige spoed op zoek naar een rechter centrale verdediger, al laat de komst van de potentiële versterking op zich wachten. 

De naam van Leonardo Balerdi zingt al een tijdje rond bij Ajax. Het leek erop dat de 23-jarige Argentijn bij Olympique Marseille blijft, maar De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers nog altijd geïnteresseerd zijn. "Maar Marseille ziet dat Ajax tientallen miljoenen euro's voor Bassey heeft betaald, dus zij zeggen doodleuk tegen Ajax: dan is Balerdi 25 miljoen euro waard. Dat is Ajax te gortig", zegt clubwatcher Mike Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van de ochtendkrant.

"Wat je nu hoort is dat de clubleiding als een konijn in de koplampen kijkt en dat er helemaal niets gebeurt", vervolgt Verweij. Naar verluidt heeft trainer Alfred Schreuder na de competitiewedstrijd tegen FC Emmen (3-3), vlak voor de WK-break, aangegeven een keeper en een rechter centrale verdediger te willen. "Het is vijf dagen voor de Klassieker en je hebt hem niet (de verdediger, red.). Wat ben je dan als clubleiding aan het doen?"

Chef voetbal Valentijn Driessen heeft geen hoge pet op van Ajax-target Balerdi. "Hij schijnt een tweede Magallán te zijn."