'Ajax moet er alles aan doen om die transfer tot stand te brengen'

'Ajax moet er alles aan doen om die transfer tot stand te brengen'

16-01-2023 17:15
66

Het is crisis bij twee van de drie traditionele topclubs: koploper Feyenoord won, maar Ajax en PSV lieten ook in de tweede competitiewedstrijd van 2023 punten liggen. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, komt de transfersituatie in Amsterdam en Eindhoven ter sprake.

Ajax won al vijf wedstrijden niet in de Eredivisie en wat opvalt, is dat de aankopen vrijwel allemaal tegenvallen. "Jorge Sánchez en Calvin Bassey springen eruit", wordt gesteld bij #DoneDeal. "Ik denk dat we deze zomer weer een transfer van Bassey gaan zien. Naar Engeland, naar een middenmoter of degradatie die er 15 miljoen euro voor neertelt. Dan neemt Ajax zijn verlies en doen ze er een strik omheen."

Ajax én PSV jagen in de laatste twee weken van de transferperiode nog op aanvallende versterking. "Naast een verdediger heeft Ajax ook een rechtsbuiten nodig. Dat moet toch Hakim Ziyech worden? Financieel moet het natuurlijk haalbaar zijn, maar ze moeten er alles aan doen om die transfer tot stand te brengen." PSV zoekt een linksbuiten. Onder meer Viktor Tsygankov en Donyell Malen worden genoemd. "Dan zijn ze een heel eind met hun selectie."

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, waarin het ook gaat over onder meer Dennis Hadzikadunic, Mykhaylo Mudryk, Memphis Depay en Milan van Ewijk!