Meer details over Blind-exit: 'Toen heeft hij grote problemen met Ten Hag gehad'

Meer details over Blind-exit: 'Toen heeft hij grote problemen met Ten Hag gehad'

16-01-2023 18:47
122

De Telegraaf kent meer details over de controversiële exit van Daley Blind bij Ajax. Clubwatcher Mike Verweij vertelt dat de 32-jarige verdediger zich ook voor dit seizoen al eens lastig heeft opgesteld.

Het contract van Blind bij Ajax werd eind 2022 ontbonden. Met een transfervrije status tekende hij voor een halfjaar bij Bayern München. Onlangs zei Blind tegen de NOS dat hij ooit een keer zijn verhaal gaat doen. "Wat je hoort, is dat hij, ook in de periode van Erik ten Hag, heel moeilijk kon omgaan met een reserverol", speculeert Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast

"Er was een uitwedstrijd tegen AZ, waar hij op de bank zat. Toen heeft hij heel grote problemen gehad met Erik ten Hag", onthult de journalist, die stelt dat de eerste echte scheuren in Glasgow ontstonden, toen Ajax het in de Champions League opnam tegen Rangers FC. Owen Wijndal was in dat duel de linksback, terwijl Devyne Rensch hem na een blessure verving. 

"Daar gebeurde iets voor de dug-out", aldus Verweij. "Blind liep wel warm. Er was een heel kort gesprek met Schreuder en toen ging hij weer zitten. Ik denk dat Schreuder heeft geroepen: iets enthousiaster mag wel of een beetje normaal warmlopen is niet teveel gevraagd. Vanaf dat moment is het fout gegaan."