Vertrouwen Ten Hag betaalt zich uit; herboren Rashford kleurt Manchester rood

Vertrouwen Ten Hag betaalt zich uit; herboren Rashford kleurt Manchester rood

18-01-2023 17:00

ADVERTORIAL - Manchester United is dit seizoen terug van weggeweest onder Erik ten Hag. De Nederlandse manager heeft zijn spelers aan het werk gekregen en dat is met name van één speler te zeggen: Marcus Rashford. Met zijn winnende goal in de Manchester Derby bevestigde de aanvaller zijn herboren status bij United.

Het seizoen van Manchester United onder Erik ten Hag wordt tot dusver als een jongensboek uitgeschreven. De club begon dramatisch aan het seizoen met twee fikse nederlagen, maar pakte daarna de draad weer op en blijft maar winnen. Inmiddels zijn The Red Devils op één punt achter nummer twee Manchester City te vinden. 

Manchester colours red

Als we op basis van de derby van zaterdag kunnen zeggen dat Manchester momenteel roodgekleurd is, dan heeft Rashford de kwast met rode verf in zijn hand. In de wederopstanding van United speelde de 25-jarige Engelsman een vitale rol. Sinds de hervatting na het WK was Rashford in alle duels van zijn ploeg trefzeker (8 goals in 7 duels). Het meest bijzondere is dat Rashford dit deed als linksbuiten; een rol waarin hij het vertrouwen van Ten Hag dubbel en dwars terugbetaalt. 

Ook valt de herboren status van Rashford niet los te zien van het vertrek van Cristiano Ronaldo. Waar de Portugees veel ballen in de United-aanval opeiste, heeft Rashford nu juist de vrijheid om vaker voor eigen succes te gaan. Sterker nog: Ten Hag stimuleert dit juist. Opvallend is overigens dat bookmaker Unibet Rashford nog wel als linksbuiten ziet, want de odd voor een goal tegen Crystal Palace woensdagavond staat met 2.65 relatief hoog. De odd van het openen van de score is door Unibet zelfs geboost naar 6.25.

Rashford lijkt elke wedstrijd minstens één kans te krijgen en benut deze vaak. Een schot op doel van de nummer 10 levert je 1.36 keer je inzet op, bij twee of meer schoten op doel staat de odd van 2.50. Schiet Rashford vier keer, ongeacht of het schot op doel is? Dan pak je 2.48 keer je inleg.

Rashford achter Haaland voor waanzinnige odd

Rashford staat dit seizoen tot dusver op acht doelpunten in de Premier League en daar moet bij worden vermeld dat de Engelsman geen strafschoppen neemt. Erling Haaland lijkt vrij eenvoudig naar de topscorerstitel van dit seizoen toe te zweven. De Noor weet dit kalenderjaar nog niet te scoren, maar zijn 21 doelpunten in de eerste seizoenshelft lijken schier onmogelijk om nog te achterhalen. Met dertien doelpunten achterstand lijkt dat voor Rashford ook niet een haalbare opgave.

Unibet heeft echter een interessante outright staan: topscorer zonder Haaland. Weet Rashford namen als Harry Kane, Ivan Toney en Aleksander Mitrovic in te halen en zich aan het einde van het seizoen achter Haaland te voegen? Dan pak je maar liefst 21 keer je inleg!

Huidige stand Topscorers Premier League:

1. Haaland - 21 goals
2. Kane - 15 goals
3. Toney - 13 goals
4. Mitrovic - 11 goals
5. Rodrido - 10 goals
6. Almirón - 9 goals
7. Rashford - 8 goals
7. Ödegaard - 8 goals

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.