Eredivisie-flops: Ajax hofleverancier met vier spelers, ook twee PSV'ers

Eredivisie-flops: Ajax hofleverancier met vier spelers, ook twee PSV'ers

27-01-2023 15:00
21

De midweekse speelronde in de Eredivisie heeft acht flops opgeleverd. Ajax is na de remise tegen Volendam bijzonder goed vertegenwoordigd, terwijl er ook twee PSV'ers in de lijst zijn opgenomen. De FC Groningen-supporters die het veld opstormden behoren eveneens tot de flops van deze week. 

Mauro Júnior (PSV)
Zelfs Hans Kraay junior meende dat hij nog nooit zo'n overtreding had begaan. Mauro Júnior kreeg kort voor rust een donkerrode kaart, nadat hij FC Emmen-speler Rui Mendes had neergesabeld. Met tien man wist PSV de achterstand niet meer om te buigen en verloor het met 1-0. Bovendien is de Braziliaanse vleugelverdediger nu geschorst voor de topper tegen Feyenoord van volgende week.

Wedden

Meer odds

Maximilian Wittek (Vitesse)
Wittek steekt, zachtjes uitgedrukt, niet in grootse vorm bij Vitesse. Ook tegen FC Twente (2-2) behoorde de Duitser tot de zwakkere schakels aan Arnhemse zijde. Hij veroorzaakte een penalty na een onhandige overtreding op Michel Vlap en zag Ricky van Wolfswinkel vervolgens de score openen, maar dat was niet het enige. Ook zijn zuiverheid aan de bal liet flink te wensen over.

Anwar El Ghazi (PSV)
Plots was de Eindhovense hoop gevestigd op Anwar El Ghazi nu Cody Gakpo en Noni Madueke vertrokken zijn en Luuk de Jong geblesseerd is. Meer PSV'ers stelden teleur, zo waren Obispo, Sangaré en Teze slordig, maar ook El Ghazi kon de Emmen-defensie geen moment verontrusten. Het gebrek aan aanvallende wapens was zorgwekkend voor PSV, waar versterking noodzaak lijkt.

Steven Berghuis (Ajax)
Niets lukte hem donderdagavond in de Arena. Berghuis sjokt, hij wandelt… En verdedigend is hij veel te laconiek. Hij leek er met zijn hoofd niet bij te zijn. Hoewel de Oranje-international voor diepgang probeerde te zorgen met zijn steekpassjes, waren die veelal onzuiver. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Brian Brobbey (Ajax)
De spits speelde opnieuw een teleurstellende wedstrijd. Hij maakte de negentig minuten vol, een zeldzaamheid voor de spits, maar dat was niet omdat hij dreigend was. Brobbey stond bij vlagen te slapen en oefende weinig druk uit op de Volendamse verdediging. Dat laatste heeft misschien wel met zijn fysieke gesteldheid te maken, want hij oogt niet bepaald fit.

Steven Bergwijn (Ajax)
Bergwijn zorgde nog voor enige dreiging, maar werd na zestig minuten gewisseld. Daar was hij furieus over. De recordaankoop moet echter in de spiegel kijken, want zó goed presteerde hij nu ook weer niet. Als hij dezelfde energie in de wedstrijd stopt, dan zou het toch snel beter moeten gaan.

Kenneth Taylor (Ajax)
Taylor was tegen Volendam statisch op het middenveld. Bovendien is hij als nummer zes beperkt in zijn loopacties en oogt hij soms wat nonchalant. Taylor had meer kunnen brengen om de Volendamse muur kapot te spelen.

Veldbestormers (Groningen)
Hoe teleurstellend het spel ook is, het is nooit een goed idee om verhaal op het veld te halen. De Groningen-spelers mogen niet leveren, het zijn toch de supporters die het tot deze flop-lijst schoppen. De Trots van het Noorden staat voor een zware kluif om de rijen te sluiten en zich op te richten in de Eredivisie.