'Als Ajax me benadert, doe ik het niet. Ik word al vice-voorzitter van Volendam'

'Als Ajax me benadert, doe ik het niet. Ik word al vice-voorzitter van Volendam'

30 januari - 01:02
83

Keje Molenaar was naar verluidt in beeld om een 'belangrijke functie' te gaan vervullen bij Ajax, maar hij gaat aan de slag in het bestuur van FC Volendam. Dat bevestigt de oud-voetballer bij ESPN.

Molenaar heeft niet rechtstreeks gesproken met Ajax, maar kreeg naar eigen zeggen 'via-via wel allemaal hints'. "Ja, ik heb ook gehoord dat ze aan een belangrijke functie voor mij dachten", erkent Molenaar. "Maar als Ajax me daadwerkelijk benadert, doe ik het niet. Het staat al vast dat ik vice-voorzitter van Volendam wordt."

Over het optreden van algemeen directeur Edwin van der Sar na het ontslag van Alfred Schreuder is Molenaar niet erg te spreken. "Ik denk dat hij een beetje nerveus was. Zijn commentaar was niet echt gestructureerd: de volgorde, de manier waarop hij de zinnen formuleerde, de stopwoordjes... Dat maakte het allemaal een beetje onoverzichtelijk."

"Maar", voegt Molenaar eraan toe, "je kunt Edwin niet alleen beoordelen op dit interview. Hij zit er nu al tien jaar, dat vergeten we soms. In die periode heeft hij ook ontzettend veel succes gehad. De vraag is of hij optimaal kan functioneren bij Ajax. Hij is algemeen directeur, neemt ook de technische zaken waar en heeft in de raad van commissarissen géén technische man waarmee hij kan sparren. Dan wordt het een lastig verhaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie