Van Nistelrooij aangeslagen na 'mokerslag' Slegers: 'Dreun van ongekende orde'

Van Nistelrooij aangeslagen na 'mokerslag' Slegers: 'Dreun van ongekende orde'

03-02-2023 13:14 Laatste update: 13:23
17

Ruud van Nistelrooij is aangeslagen door het nieuws van Thijs Slegers. De manager communicatie, content en perszaken van PSV deelde donderdag dat hij ongeneeslijk ziek is.

Slegers kreeg in 2020 acute leukemie. Vorig jaar gloorde er na een stamceltransplantatie hoop, maar donderdag deelde hij dat zijn afstotingsziekte geen halt toe is geroepen. "Wij zijn aangeslagen na dat nieuws, dat is duidelijk", begint Van Nistelrooij het persmoment in aanloop naar de topper tegen Feyenoord, sprekend namens heel PSV. "Het is een mokerslag. Dat moet je heel goed verwerken met elkaar. Als je gaat inbeelden hoe het voor Thijs en zijn gezin en familie moet zijn, dat is zeer, zeer verdrietig."

Van Nistelrooij vertelt hoe belangrijk Slegers is voor de directie, technische staf en spelers. Binnen PSV wordt er veel inspiratie uit de levenslust van Slegers geput. "Je weet wat voor persoon hij is en hoe hij gevochten heeft in de periode nadat hij te horen kreeg dat hij ziek was. Hij heeft gevochten en kwam daar heel goed uit. Dan is er positief sentiment. En nu krijg je deze dreun van ongekende orde."

"Dat doet zeer veel pijn", aldus een verdrietige Van Nistelrooij, geciteerd door Voetbal International. "Zijn positivisme en levenslust inspireert ons allemaal. Je kunt er goed door relativeren en inspirerend is het ook. Dit is nu een dreun, maar hoe hij zich opstelt - in het leven staat en blijft staan - dat is een grote inspiratie voor iedereen hier."