Forse personele problemen bij AZ: 'Gekeken of we onszelf wat kunnen verwijten'

Forse personele problemen bij AZ: 'Gekeken of we onszelf wat kunnen verwijten'

3 februari - 15:47
81

Bij AZ is de spoeling achterin door blessures extreem dun. Trainer Pascal Jansen verklaart op het persmoment van vrijdag waarom er in die linie geen versterking is aangetrokken.

Sam Beukema, Bruno Martins Indi en Maxim Dekker waren al uit de roulatie. Zinho Vanheusden en Riechedly Bazoer komen daar door respectievelijk overbelasting en een knieblessure bij. Met Pantelis Hatzidiakos heeft Jansen één centrumverdediger ter beschikken. Naar verwachting wordt Jordy Clasie dit weekend tegen FC Volendam naast hem geposteerd.

"We zijn het seizoen ingegaan met een ruime bezetting van de centrumverdediging en vorige week hebben we meegewogen wanneer sommige van de geblesseerde jongens weer terugkomen. En wat het aanbod vanuit onze eigen jeugdopleiding is. Toen kwamen we tot de conclusie dat we het met de huidige jongens gaan opvangen", aldus Jansen, die de blessures niet kan verklaren. "Uiteraard hebben we gekeken of we verantwoord getraind hebben en of we onszelf iets kunnen verwijten, maar er zijn geen verbanden te herkennen."

Naast Clasie kan Jansen ook een beroep doen op Jong AZ-verdediger Wouter Goes, die meetraint met de hoofdmacht. "En ook Mees de Wit heeft enige ervaring als centrumverdediger, al was dat in een driemansverdediging."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie