Feyenoord op rapport: twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor supersub

Feyenoord op rapport: twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor supersub

5 februari - 16:50 Laatste update: 19:57
128 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

De kraker tussen Feyenoord en PSV bleef zondagmiddag onbeslist (2-2) en dat zal voor de Rotterdammers aanvoelen als een overwinning. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het voetbalgevecht in De Kuip.

Timon Wellenreuther - 6: bij zijn officiële Feyenoord-debuut wist Wellenreuther niet langer dan acht minuten zijn doel schoon te houden. De vervanger van Justin Bijlow rechtte daarna de rug, maar op het schot van Hazard moest hij weer het antwoord schuldig blijven.

Marcus Pedersen - 5,5: ondanks het feit dat Pedersen aardig wat ruimte kreeg om zijn ding te doen, werd Feyenoord amper gevaarlijk vanaf rechts. De Noor bleef negentig minuten lang onzichtbaar.

Lutsharel Geertruida - 6,5: natuurlijk missen ze Gernot Trauner in De Kuip, maar Geertruida is een meer dan waardige vervanger. Hij had Luuk de Jong in grote delen van de wedstrijd in zijn broekzak.

Dávid Hancko - 6,5: wat voor Geertruida geldt, gaat ook op voor Hancko. Toch kan de Slowaakse verdediger niet terugkijken op een soeverein optreden. PSV scoorde twee keer, terwijl de Eindhovense kansen op één hand waren te tellen.

Marcos López - 5: van Quilindschy Hartman naar López, dat is op z'n zachtst gezegd geen vooruitgang. Zijn directe tegenstander maakte de openingstreffer namens PSV.

Mats Wieffer - 6: één van de revelaties van het nog prille kalenderjaar 2023 wist niet zijn stempel te drukken op Feyenoord - PSV. Het uit de wedstrijd beuken van Mwene was zijn hoogtepunt/dieptepunt (zelf in te vullen) van de wedstrijd.

Orkun Kökcü - 6: door bovenbeenklachten, opgelopen tijdens de afsluitende training, begon Kökcü niet okselfris aan de kraker in De Kuip en dat brak hem meteen op. Na zijn balverlies kwam Feyenoord al snel op achterstand. Daarna werd het beter.

Quinten Timber - 6: dat Timber na vandaag niet op drie Eredivisie-goals voor Feyenoord staat, is een wonder. Hij kreeg kort na rust een droomkans, maar schoot de bal recht in de handen van de op de grond liggende Benítez.

Javairô Dilrosun - 6: eerst vanaf links, daarna vanaf rechts, maar Dilrosun kwam nooit echt lekker in zijn spel tegen PSV. Hij kon niet aantonen dat hij wekelijks een basisplaats hoort te krijgen.

Santiago Gimenez - 6,5: voor de aftrap was Gimenez gemiddeld eens per 107 minuten trefzeker, maar dat gemiddelde wist hij niet aan te scherpen. De Mexicaan was dreigend, maar ongelukkig in de afronding.

Igor Paixão - 5: als Paixão gaat voetballen zoals hij duikelt, is hij de beste speler van de Eredivisie. De Braziliaan lag om de haverklap op de grond en en werd na een uur terecht gewisseld.

Invallers
Ezequiel Bullaude - 6: viel na 62 minuten in voor Timber en skon zich niet onderscheiden. Het is nog niet het seizoen van de Argentijn, die afgelopen zomer voor miljoenen overkwam van Godoy Cruz.
Alireza Jahanbakhsh - 8: viel na 62 minuten in voor Paixão en bracht Feyenoord met twee knappe goals naast PSV. Wisselvalligheid zit Jahanbakhsh vaak dwars, maar zondag 5 februari 2023 gaat de boeken in als één van zijn finest hours bij Feyenoord.
Oussama Idrissi - x: viel na 70 minuten in voor Dilrosun en speelde - ondanks een assist - te kort voor een beoordeling.
Danilo Pereira - x: viel na 70 minuten in voor López en speelde te kort voor een beoordeling.
Patrik Walemark - x: viel na 85 minuten in voor Hancko en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 7: Feyenoord gaat na een zware reeks nog steeds aan kop in de Eredivisie en dat komt vooral door de ongelooflijke strijdlust die de spelers van Slot elke week aan de dag leggen. De trainer zal trots zijn op de comeback, die gestalte kreeg door supersub Jahanbakhsh.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s