'Hele speciale band' met Heitinga: 'Het heeft meegespeeld om bij Ajax te blijven'

'Hele speciale band' met Heitinga: 'Het heeft meegespeeld om bij Ajax te blijven'

07-02-2023 10:10
14

Youri Regeer gelooft in zijn kansen bij de hoofdmacht van Ajax. De multi-inzetbare speler was op een haar na rond met FC Emmen over een huurperiode, maar besloot na het ontslag van Alfred Schreuder in Amsterdam te blijven.

"Die donderdag (Ajax - FC Volendam, 1-1, red.) gebeurde er iets wat ik niet had verwacht, toen de trainer werd ontslagen. Dan kom je in een moeilijke situatie", zegt Regeer na afloop van het duel tussen Jong Ajax en PEC Zwolle (0-0) tegen ESPN. "Het was snel schakelen. Ajax is mijn droomclub, mijn besluit was om in de tweede seizoenshelft te slagen bij Ajax."

Regeer benadrukt dat hij niet wist dat John Heitinga voor de groep kwam te staan. "Een nieuwe trainer betekent nieuwe kansen. Er liggen nu voor mij wel meer kansen dan in de eerste seizoenshelft." De negentienjarige middenvelder kreeg van Heitinga tegen SC Cambuur al een invalbeurt.

"Of ik extra blij ben dat Heitinga de trainer is geworden? Tuurlijk, ik heb drie jaar met hem gewerkt", aldus Regeer. "Ik heb een hele speciale band met hem, maar Heitinga kan ook niets garanderen. Het heeft zeker meegespeeld om te blijven, maar ik moet keihard blijven werken voor mijn plekje."