PSV met 'key player' Simons in onderhandelingen over contractverlenging

PSV met 'key player' Simons in onderhandelingen over contractverlenging

07-02-2023 12:51 Laatste update: 13:03
197

Trainer Ruud van Nistelrooij heeft in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen FC Emmen bevestigd dat PSV in onderhandelingen is met Xavi Simons over een nieuw contract. De pas negentienjarige middenvelder is één van de grote sterkhouders bij PSV.

"De omgeving in Eindhoven is stabiel, voor Xavi is hier bij de club genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen. Het is prachtig dat hij op zo'n jonge leeftijd al heel belangrijk is voor ons", vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Eindhovens Dagblad.

Daarna wordt de oefenmeester concreter en laat hij een hoopvol bericht los. "We zien Simons als key player in de opbouw van dit PSV. Mede daarom wordt er ook met hem en zijn management gesproken over verlenging. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. Ik ben wel positief gestemd dat daar een verlenging uitkomt", laat Van Nistelrooij weten.

Simons werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt bij Paris Saint-Germain. Er staat wel een clausule in het contract van Simons, waardoor hij voor een bepaald bedrag terug kan keren naar Parijs. PSV hoopt de clausule uit het contract te slopen bij een verlenging.