Roep om Messi-vertrek bij PSG: 'Hij doet geen enkele moeite voor de club'

Roep om Messi-vertrek bij PSG: 'Hij doet geen enkele moeite voor de club'

08-02-2023 12:27
65

Jérôme Rothen, voormalig speler bij Paris Saint-Germain, spreekt duidelijke taal richting de clubleiding in Parijs. Volgens hem doet PSG er goed aan na dit seizoen afscheid te nemen van Lionel Messi.

Het contract van Messi loopt komende zomer af en PSG is voornemens de verbintenis te verlengen. Rothen stelt dat Messi diens torenhoge salaris het voor PSG niet waard is om hem binnenboord te houden. "De poging om zijn contract te verlengen is een lachertje", zegt hij tegen RMC Sport. "Paris Saint-Germain zit gevangen in een financieel web, want hun salarishuis is ontploft."

"En nu krijgen ze de kans om dat op orde te brengen en dan laten ze die lopen. Het lijkt me een slecht idee om zijn contract nu te verlengen." Rothen benadrukt dat het lastig is om Messi, Neymar en Kylian Mbappé te managen. Ook snapt de oud-speler niet dat PSG het contract met de Argentijn wil verlengen, op basis van wat die uitstraalt. "Hij doet geen enkele moeite voor deze club."

"Hij bedankt de fans nooit, maar loopt met de kop naar beneden direct naar de kleedkamer. Zelfs als hij wordt toegezongen kan er geen bedankje vanaf. Hij heeft duidelijk geen zin om in dit project te investeren."