FC Emmen verrast en presenteert oude bekende van Ajax en FC Groningen

FC Emmen verrast en presenteert oude bekende van Ajax en FC Groningen

13-02-2023 16:38
95

FC Emmen heeft maandagmiddag een verrassend konijn uit de hoge hoed getoverd. De nummer zestien van de Eredivisie gaat aan de haal met Danny Hoesen, die na een avontuur in de Verenigde Staten transfervrij was.

Hoesen tekent een contract voor de rest van het seizoen bij Emmen. De spits hield zijn conditie in de afgelopen periode op peil bij Jong Ajax. Hij heeft een verleden in Amsterdam en was daar trefzeker tegen Borussia Dortmund en FC Barcelona. Hoesen maakte daarna uitstapjes naar PAOK Saloniki en FC Groningen voordat hij in de Major League Soccer belandde. Sinds het begin van dit kalenderjaar is de spits echter clubloos en daar heeft Emmen van kunnen profiteren.

De club uit Drenthe maakt dit seizoen relatief weinig goals. Hoesen moet dat probleem gaan bestrijden aan De Oude Meerdijk. Voorzitter Ronald Lubbers is blij met de transfervrije move. "We waren nog op zoek naar meer mogelijkheden voorin, mede door de vele blessures. Danny was transfervrij nu de competitie in Amerika is afgelopen. Hij is een snelle en beweeglijke aanvaller die bovendien met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor onze ploeg."