Gullit trapt licht op de rem in Eindhoven: 'Hij moet nog één stapje maken bij PSV'

Gullit trapt licht op de rem in Eindhoven: 'Hij moet nog één stapje maken bij PSV'

14-02-2023 07:18
34

In de studio van Rondo klinken er wisselende geluiden over PSV-revelatie Xavi Simons. Ruud Gullit vindt dat de Oranje-international nog 'een stapje' moet maken, Youri Mulder twijfelt of Simons de wereldtop gaat halen en Jan van Halst dicht de rappe middenvelder meer kansen toe dan Cody Gakpo.

Nadat Simons afgelopen weekend ook uitblonk tegen FC Groningen, is hij ook bij Rondo het onderwerp van gesprek. "Hij moet nog één stapje maken bij PSV in de manier hoe hij speelt", begint Gullit. "Het is nu allemaal frivool, maar volgend jaar wil ik het ook allemaal weer zien. De potentie is er. Wat je wel over hem hoort is dat hij zichzelf het lazerus traint. Hij straalt plezier uit en wil heel veel doen."

Mulder heeft iets meer twijfels bij het talent van PSV. "Wat ik ook hoor is dat mensen hem het grootste talent van Europa vinden. Dan denk ik: nou... Of hij echt een superster is weet ik niet. Het is leuk om over na te denken, maar de kunst in het voetbal is om te laten zien dat je echt bij de absolute wereldtop hoort."

Van Halst vergelijkt Simons vervolgens met Gakpo, die tot het einde van 2022 samenspeelden bij PSV. "Als je Simons vergelijkt met Gakpo, los van de technische kwaliteiten, heb ik meer vertrouwen in Simons. Dat komt puur door de intentie waarmee hij op het veld staat."