Buitenlands avontuur lonkt voor Brood: Schotse media laten naam van trainer vallen

Buitenlands avontuur lonkt voor Brood: Schotse media laten naam van trainer vallen

14-02-2023 15:30 Laatste update: 15:32
27

Ruud Brood begint binnenkort mogelijk aan zijn eerste klus in het buitenland. De Nederlandse trainer wordt door diverse Schotse media in verband gebracht met Aberdeen FC.

Aberdeen brak onlangs met Jim Goodwin. Hij werd de laan uitgestuurd na een reeks teleurstellende resultaten. Dieptepunt in de matige reeks was de pijnlijke bekeruitschakeling door Darvel FC (1-0), een amateurclub. 

Verschillende Schotse media, waaronder The Herald en AberdeenLive, laten de naam van Brood vallen. Tegelijkertijd wordt de kans dat interim-manager Barry Robson het seizoen afmaakt ook groot geacht. Mocht Brood daadwerkelijk trainer worden van Aberdeen, dan treft hij met Kelle Roos en Jay Gorter twee landgenoten.

De oud-middenvelder was eerder trainer van RKC Waalwijk, NAC Breda en ADO Den Haag. Eind januari werd hij nog in verband gebracht met Ajax, waar hij de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder zou gaan bijstaan als assistent-trainer. Dat ging niet meer door, zo kreeg hij naar verluidt te horen in de rust van Ajax - FC Volendam.