Matchwinner Pedersen over kampioenschap Feyenoord: 'Natuurlijk praten we erover'

Matchwinner Pedersen over kampioenschap Feyenoord: 'Natuurlijk praten we erover'

19-02-2023 07:12
46

Marcus Pedersen bezorgde Feyenoord zaterdagavond in de absolute slotfase de overwinning tegen AZ (2-1). Het was zijn eerste officiële doelpunt in dienst van de Rotterdammers.

"Een geweldig gevoel", aldus Pedersen na afloop, geciteerd door Voetbal International. De vleugelverdediger haalde in de slotminuut van de reguliere speeltijd uit met links, waarna de bal via een deflectie in het AZ-goal belandde. Doelman Mathew Ryan was kansloos. 

"We waren de hele wedstrijd aan het pushen en jagen op die tweede goal. Dan is er geen mooier gevoel dan zelf die goal te maken in de slotfase", vervolgt Pedersen, die 73 wedstrijden en 34 doelpogingen nodig had om te mogen juichen in het Feyenoord-shirt. "Ik gebruik al van jongs af aan mijn beide benen. Nu profiteer ik daarvan."

De Noor viel tegen de Alkmaarders weer op met zijn onvermoeibaarheid. "Ik ben altijd al een speler geweest die veel rent, maar op dit moment ben ik fitter dan ooit. Ik heb iedere wedstrijd de hoogste sprintcijfers. Ik denk dat het ook komt omdat ik nu nog extra dingen doe om me te verbeteren. Ik ga naar een ademhalingscoach om mijn C02-niveau te verhogen, zodat ik nog meer kan pushen."

Feyenoord staat inmiddels vijf punten voor op AZ, en is op koers voor de landstitel. "Ik denk dat veel mensen geloven dat we kampioen kunnen worden, maar het seizoen duurt natuurlijk nog lang. We moeten het per wedstrijd bekijken en de focus op onszelf houden. We zullen zien waar we eindigen. Natuurlijk praten we erover. Je moet altijd geloven. We pushen elkaar op de training en willen allemaal er echt voor vechten om misschien kampioen te worden."