Sparta-directeur Nijkamp pareert: 'Ik weet dat Hugo Borst daar druk mee is'

Sparta-directeur Nijkamp pareert: 'Ik weet dat Hugo Borst daar druk mee is'

19-02-2023 12:54
45

Gerard Nijkamp heeft teruggeslagen naar Hugo Borst, die zaterdag zijn onvrede uitsprak over de transfersom die Sparta ontving voor Sven Mijnans. De technisch directeur van de Rotterdammers benadrukt dat ze op Het Kasteel tevreden zijn met de deal.

Mijnans maakte deze winter de overstap naar AZ, dat volgens Hugo Borst twee miljoen euro betaalde. "Als je dan weet dat er nog 500.00 euro vanaf gaat, houdt Sparta 1,4 miljoen over. Ze stonden te juichen dat er belangstelling was. Allemaal op een rij", baalde de journalist bij De Eretribune van ESPN.

Nijkamp wil Borst een dag later 'corrigeren'. "Die berekening: als je van 2 miljoen 500.000 euro aftrekt hou je 1,5 miljoen euro over en niet 1,4 miljoen", grapt hij bij Goedemorgen Eredivisie. De td benadrukt dat de precieze transfersom niet bekend is. Wel erkent hij dat er naast een vast bedrag sprake is van bonussen en een doorverkooppercentage. "Hoe hoog het bedrag precies is, zal altijd ergens blijven zweven. Wij zijn tevreden met deze deal, anders hadden we het niet gedaan."

"Ik weet dat Hugo er heel druk mee is om het bedrag boven water te krijgen", gaat Nijkamp verder. "Het zou goed zijn als Hugo de telefoon eens pakt. Dan had ik kunnen uitleggen hoe we ertoe zijn gekomen om Sven nu van de hand te doen, met een contract van vijftien maanden. Laten we niet vergeten dat Maurice (Steijn, red.) Mijnans uit het bekende putje heeft gehaald. Hij heeft zich opgericht en dat heeft hij doorgezet. Hij wilde, terecht, niet verlengen. Dan moeten wij als club er zakelijk naar gaan kijken. Als AZ afgelopen zomer was gekomen, hadden wij veel minder kunnen vragen dan nu."

Feyenoord
Mijnans werd ook in verband gebracht met Feyenoord, maar een transfer naar de stadgenoot was niet concreet. "Feyenoord heeft nooit een officieel bod ingediend. Wij hebben alleen contact gehad met Dennis te Kloese", aldus Nijkamp. "Dat heeft wel geholpen bij de transfersom. Mensen die zeggen dat hij vier of vijf miljoen waard is, dat is absoluut niet realistisch."