'Wereldprestatie' lonkt voor Feyenoord: 'Qua kwaliteit de minste selectie'

'Wereldprestatie' lonkt voor Feyenoord: 'Qua kwaliteit de minste selectie'

20-02-2023 07:02
155

Niet voor het eerst boog Feyenoord een achterstand om in de Eredivisie-kraker tegen AZ. Ibrahim Afellay prijst de mentaliteit van de Rotterdammers, die het voorbije weekend uitstekende zaken deden met het oog op de titelstrijd.

De ploeg van Arne Slot won zelf met 2-1 van AZ en zag een dag later PSV en FC Twente punten morsen. "Feyenoord speelt altijd om te winnen", begint Afellay bij Studio Voetbal. "Van de top-vier heeft Feyenoord qua individuele kwaliteit de minste selectie. Als Feyenoord kampioen wordt, is dat een wereldprestatie. Dan verdient Slot een standbeeld." De voorsprong op naaste belager Ajax bedraagt nu drie punten.

Afellay zag gelegenheidsaanvoerder Lutsharel Geertruida als de uitblinker tegen AZ. "Geertruida stak er met kop en schouders bovenuit. Hij maakt een goed ontwikkeling door. Pavlidis, een van de betere spitsen in Nederland, kreeg geen voet aan de grond, die was kansloos. Steeds zat Geertruida er slim tussen. Aan de bal is hij ook comfortabel. Hij raakt niet in de war en zoekt steeds de voetballende oplossing."

Het is de vraag wat er gebeurt als Gernot Trauner straks weer fit is. "Gaat hij weer rechtsback als de apotheker terug is?", vraagt Arno Vermeulen zich af. "Misschien moet de apotheker een pas op de plaats maken", aldus Afellay.