Spalletti rekent op Napoli-sterren in Europa: 'Ze hebben de flair en de fantasie'

Spalletti rekent op Napoli-sterren in Europa: 'Ze hebben de flair en de fantasie'

21-02-2023 08:29
23

Napoli-trainer Luciano Spalletti rekent voor het Champions League-duel met Eintracht Frankfurt van dinsdagavond op blikvangers Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen. De twee aanvallers verkeren in bloedvorm.

Napoli is met een goed gevoel afgereisd naar Duitsland voor de wedstrijd tegen Eintracht. De Italianen zijn ongenaakbaar in eigen land en behaalde 62 punten uit twintig duels. Naaste achtervolger Internazionale heeft er liefst vijftien minder. 

Op de persconferentie in aanloop naar het treffen met de Duitsers waakt Spalletti voor optimisme, dat mede ingegeven is door de individuele prestaties van Osimhen en Kvaratskhelia. "Deze twee hebben de flair, de fantasie en de kwaliteit voor een boodschap aan de wereld", aldus de Italiaanse oefenmeester. 

"Aan de andere kant, ze zijn nog heel jong. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze dinsdag met de juiste houding aan de aftrap komen", vervolgt Spalletti. De Nigeriaanse spits en de Georgische vleugelaanvaller waren dit seizoen gezamenlijk al goed voor 31 doelpunten.

Ondanks dat Napoli bezig is aan een ongekend sterk seizoen, voorziet Spalletti een zeer lastig tweeluik tegen de nummer zes van de Bundesliga. "We weten dat we potentie hebben, net als onze tegenstander. Napoli is sterk, maar zij ook. Het is fiftyfifty."