Sinkgraven op zoek naar nieuwe club: 'Of de Nederlandse top moet zich melden'

Sinkgraven op zoek naar nieuwe club: 'Of de Nederlandse top moet zich melden'

21-02-2023 14:45 Laatste update: 14:53
91

Daley Sinkgraven is op zoek naar een nieuwe club. Dat laat de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen weten in een interview met NOS. De Nederlander komt onder trainer Xabi Alonso wel aan spelen toe, maar blijft ook tijdens veel duels op de bank. 

De 27-jarige Sinkgraven moet het veelal doen met een plekje op de bank onder de Spaanse oefenmeester, die veel roteert binnen het team. Op het moment krijgt Ecuadoriaan Piero Hincapié op de linksbackpositie vaak de voorkeur. Ook Mitchell Bakker maakt zo nu en dan zijn opwachting ten faveure van Sinkgraven.

Waar hij het ene moment een basisplaats heeft, krijgt hij het andere moment opeens zonder verdere uitleg te horen dat hij geen deel uitmaakt van de Europa League-selectie. "Ik snap het soms ook niet. Het heeft ook geen zin om steeds naar de trainer te stappen", aldus Sinkgraven, die openlijk zijn vertrekwens uit. "Ik weet dat de Europese topclubs niet geïnteresseerd zijn, maar ik wil nog wel in een mooie competitie blijven spelen."

Met een mooie competitie doelt Sinkgraven hoogstwaarschijnlijk niet op de Eredivisie. "Ik ben 27 jaar... Of de Nederlandse top moet zich melden", suggereert de back. De voormalig speler van Ajax en sc Heerenveen speelde dit seizoen pas acht competitieduels voor Leverkusen, dat tiende staat in de Bundesliga