Danny Blind over Kvaratskhelia: 'Ik heb het toen wel bij Ajax gemeld'

Danny Blind over Kvaratskhelia: 'Ik heb het toen wel bij Ajax gemeld'

22-02-2023 07:12
85

Khvicha Kvaratskhelia werd een jaar geleden door Danny Blind getipt bij Ajax, maar de Amsterdammers kwamen te laat. De 22-jarige aanvaller vertrok niet veel later naar Napoli, waar hij momenteel furore maakt.

"Het is een geweldige speler", steekt Blind van wal bij Ziggo Sport. De ex-Ajacied denkt dat Kvaratskhelia mee kan bij clubs als Bayern München en Real Madrid. "De Serie A is niet meer de beste competitie, maar er spelen toch wel aardige verdedigers. Hij heeft gewoon een geweldige actie, maar ook de discipline om als een teamspeler te denken. Hij schakelt goed terug. Napoli is een ongelooflijke eenheid."

De verhalen dat de Georgiër in het verleden is aangeboden bij Ajax, gaan al langer. "Ik weet wel dat John van 't Schip, waarmee ik bevriend ben, mij een keer op hem wees. Hij had met het nationale elftal van Griekenland tegen hem gespeeld en toen was Kvaratskhelia hem opgevallen. Ik heb het gemeld bij Ajax, maar twee dagen later kwam naar buiten dat hij een akkoord had met Napoli. Of daarvoor contact is geweest, weet ik niet."

De dribbelsensatie legde dinsdag met Napoli ook Eintracht Frankfurt op de pijnbank in de achtste finales van de Champions League. De Italiaanse topclub won in Duitsland met 0-2.