Geloof in 'Weghorst-scenario' bij PSV: 'Van Nistelrooij moet de boel stimuleren'

Geloof in 'Weghorst-scenario' bij PSV: 'Van Nistelrooij moet de boel stimuleren'

23-02-2023 07:28
21

PSV heeft nog altijd voldoende kans om de achtste finales van de Europa League te bereiken, stelt Mike Snoei. De Telstar-trainer gelooft in een scenario van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het WK.

Vorige week ging PSV met 3-0 onderuit in Andalusië. "Die wedstrijd lijkt bijna kansloos", zegt Snoei bij het ESPN-programma Voetbalpraat, verwijzend naar het duel van donderdagavond in het Philips Stadion. "Ik hoor dingen als 'mirakel'... Sevilla is ook niet zo bijzonder dit seizoen. Die zijn ook zoekende. Ik denk dat er kansen liggen voor PSV."

Wedden

Meer odds

De aanvoer naar spits Luuk de Jong baart Snoei zorgen. "Vooral die zijkanten. We zijn enorm verwend geweest met Gakpo en Madueke", aldus de oefenmeester, die Johan Bakayoko en Ismael Saibari te licht acht voor het grote werk, terwijl Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi geblesseerd zijn. Snoei pleit voor een systeem met twee aanvallende middenvelders, met Xavi Simons en Guus Til.

Het vertrouwen is er bij Snoei. "Ik geloof in zo'n scenario dat het Nederlands elftal met Weghorst had, dat er nog iets gaat gebeuren", doelt hij op de kwartfinale tegen Argentinië waarin Weghorst als invaller Oranje liet ontsnappen. "Sevilla is kwetsbaar als ze 1-0, 2-0 achterkomen. Ruud van Nistelrooij moet de boel stimuleren."