Potter lijdt onder slechte resultaten Chelsea: 'Maar dat interesseert niemand'

Potter lijdt onder slechte resultaten Chelsea: 'Maar dat interesseert niemand'

24-02-2023 17:42 Laatste update: 17:43
14

Chelsea-manager Graham Potter heeft een boekje opengedaan over de invloed die de slechte resultaten hebben op zijn privé-leven. De 47-jarige Engelsman won slechts één van zijn laatste tien duels met The Blues.

De thuisnederlaag afgelopen weekend tegen nummer laatst Southampton (0-1) sloeg in als een bom bij Chelsea. Op de persconferentie van vrijdagmiddag werd Potter gevraagd of hij daarna door de clubleiding op het matje is geroepen. "Ja ik heb met hen gesproken. Maar er is niets veranderd. Zij hebben mij altijd gesteund. Ik sta al onder druk sinds ik hier vier maanden geleden begon. Ik krijg steeds dezelfde vragen."

Potter, die aangaf de steun te voelen de de clubleiding, begrijpt de kritiek. "Die hoort er ook te zijn. Dat is logisch. De stemming hier is altijd positief en respectvol. Maar dat betekent niet dat het makkelijk is. De families lijden eronder, de mentale gezondheid lijdt er onder. Het is zwaar, maar dat interesseert niemand. Dat is hoe het is."

Vervolgens kreeg hij een vraag over waarom het hem nog niet gelukt is om het tij te keren bij Chelsea. "Het is heel moeilijk om nieuwe spelers te integreren en direct resultaat te halen. Ik heb dat een paar weken geleden de zwaarste klus in het voetbal genoemd." Komende zondag gaat Chelsea op bezoek bij Tottenham Hotspur. Als The Blues ook dat duel verliezen, lijkt het laatste beetje hoop op een Champions League-ticket definitief vervlogen. De aftrap is om 14.30 uur.