FC Utrecht in slotfase alsnog langs Sparta in tijdelijk gestaakt duel op Kasteel

24-02-2023 22:04
152

FC Utrecht heeft vrijdagavond Sparta in een hectisch duel verslagen op het Kasteel. De wedstrijd werd een gedeelte stilgelegd vanwege wangedrag van de supporters, maar uiteindelijk kon de wedstrijd gewoon verder. Victor Jensen, Othman Boussaid en Anthony Descotte maakten de doelpunten in een 0-3 overwinning.

In de opstellingen beide ploegen keerden een aantal vaste waardes terug. Bij de thuisploeg Sparta keerde verdediger Bart Vriends terug na een langdurige blessure. Dirk Abels mocht daardoor weer op de bank plaatsnemen. Bij FC Utrecht mocht Jens Toornstra in de basis na zijn blessure.

De openingsfase betekende aftasten voor allebei de ploegen. Er stond veel op het spel aangezien de Domstedelingen met een overwinning de Spartanen met evenveel punten op de hielen zouden zitten op de ranglijst. Enorm veel kansen kregen beide kampen niet, maar het was wel al merkbaar dat de sfeer naarmate de wedstrijd vorderde een stuk grimmiger werd.

Na rust brak de ellende pas echt los op het Kasteel. Vier minuten na het eerste fluitsignaal van de tweede helft ging Adil Auassar de fout in. De middenvelder die dit seizoen nog geen kaart kreeg deelde een elleboogstoot uit aan Sean Klaiber en moest na het checken van de VAR alsnog met rood van het veld. De fans van Sparta waren het pertinent oneens met deze beslissing en besloten het veld met bier te bekogelen. Scheidsrechter Joey Kooij zag het duel zo uit de hand lopen dat hij het spel tijdelijk stillegde.

Na een paar minuten waren de fans iets rustiger, waardoor de wedstrijd weer verder kon. De wedstrijd leek uiteindelijk af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar invaller Jensen brak de ban voor FC Utrecht. De Deen van de bezoekers kreeg de bal op de punt van de zestien en krulde de bevrijdende eerste goal voor de Domstedelingen achter doelman Nick Olij. Ook Othman Boussaid kreeg uiteindelijk nog een goal op zijn naam. Hij maakte op aangeven van Toornstra de 0-2. Descotte kreeg het slotakkoord met het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor FC Utrecht nu op evenveel punten staat als Sparta en daarmee de zesde plek in de Eredivisie kan ruiken.