Jonk kiest partij in machtsstrijd FC Volendam: 'Ontzettend slecht voor ons imago'

Jonk kiest partij in machtsstrijd FC Volendam: 'Ontzettend slecht voor ons imago'

26-02-2023 10:42
68

Wim Jonk zit ermee dat het de laatste weken onrustig is binnen het bestuur van FC Volendam. Vrijdag deed bestuurder Keje Molenaar aangifte en trok hij zich terug uit de leiding van de club.

Molenaar kreeg de positie van vice-voorzitter aangewezen, maar daar was niet iedereen het binnen de club mee eens. Het bestuur onder leiding van Jan Smit zou het er wel mee eens zijn geweest, maar de raad van commissarissen onder leiding van Elma de Koekoek dacht hier anders over. Daartegenover zou De Koekoek de woorden 'niet integer' hebben uitgesproken tegen Molenaar.

"Ik sta volledig achter het bestuur en zeker achter Keje Molenaar. Dat heb ik duidelijk uitgesproken", vertelt Jonk tegenover ESPN na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen NEC. "Dat het dan nog verder escaleert, is ontzettend slecht voor het imago van de club. Er gebeuren heel vervelende dingen. Het is teleurstellend dat er met modder wordt gegooid. Je zit in een machtsstrijd, dat is altijd slecht voor een club en ook voor de visie van de club."