Slot geeft Trauner een kwartiertje: 'Dit zijn de eerste stappen die hij zet'

Slot geeft Trauner een kwartiertje: 'Dit zijn de eerste stappen die hij zet'

26-02-2023 16:57
9

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt dat Gernot Trauner snel een nieuwe stap in zijn terugkeer kan zetten. De verdediger maakte tegen Fortuna Sittard vijftien minuten, maar is er nog niet.

"Dit zijn de eerste stappen die hij maakt. Dit was een mooi moment omdat we ruim voor stonden. Het is nog vroeg, omdat hij pas twee keer getraind heeft. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in oktober, dus is het voor hem en voor ons fijn dat hij wedstrijdminuten gemaakt heeft", vertelt Slot bij ESPN over Trauner.

Over de 2-4 zege op Fortuna Sittard is Slot tevreden. "Bij de 3-0 maken ze de 3-1 en dan is er nog best lang te spelen. Dan maak je de 4-1 en krijg je uit een standaardsituatie de 4-2 tegen. Ik vond het hele grote delen van de wedstrijd een goede wedstrijd van ons, maar ik vond het ook wel onvolwassen dat je na de rust de 3-1 tegen krijgt omdat Alireza Jahanbakhsh niet met zijn man meeloopt."

"Als je het met 4-1 weer onder controle hebt, dan geven we een corner weg waardoor het 4-2 wordt. Dat je een corner weggeeft kan gebeuren, maar dan verdedig je 'm slecht. 4-2, en bij de volgende aanval schieten ze bijna de 4-3 binnen", vertelt Slot op de persconferentie.