PSV wint van Twente dankzij jubileumgoal De Jong en zit top-drie op de hielen

26-02-2023 18:38 Laatste update: 18:44
198

PSV heeft een overtuigende en cruciale overwinning geboekt op FC Twente. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 3-1, terwijl Luuk de Jong zijn honderdste Eredivisie-goal maakte voor PSV. De top van de Eredivisie is nu nog steeds in zicht voor de club.

Voor zowel PSV als Twente stond er zondag veel op het spel in het Philips Stadion. Om de bovenste plekken in zicht te houden, moesten beide ploegen winnen. PSV boekte drie dagen eerder nog een zege op Sevilla na een goede slotfase, maar dat was niet genoeg om door te gaan in de Europa League. De thuisploeg begon echter met vertrouwen aan de ontmoeting met Twente.

Zo kreeg PSV al wat kansjes, voordat de openingstreffer na nog geen tien minuten spelen viel. Een indraaiende voorzet van Johan Bakayoko belandde op het hoofd van Fábio Silva, die de kans kreeg in de basis. De Portugees knikte raak en daardoor zat PSV op rozen. In het restant van de eerste helft bleef PSV dominant, maar Twente meldde zich ook een aantal keer voor het doel van Walter Benítez.

In de eerste minuten van de tweede helft gebeurde er veel. PSV kreeg direct een grote kans, terwijl het één minuut later aan de andere kant raak was. Iedereen ging voorbij aan een voorzet van Virgil Misidjan, die daardoor in het doel plofte. Wat volgde was een interessante strijd om de leiding in de wedstrijd, die werd gewonnen door PSV.

Na 57 minuten gaf Bakayoko opnieuw een voorzet, die deze keer door Luuk de Jong tegen de touwen werd gewerkt: 2-1. Het betekende de honderdste Eredivisie-goal in dienst van PSV voor de captain. De thuisploeg leek daardoor bevrijd, want het denderde daarna over Twente heen. De Tukkers hadden niks meer te vertellen, terwijl PSV zocht naar de 3-1. Die viel ook: op aangeven van Ibrahim Sangaré besliste Xavi Simons de wedstrijd.

PSV kan daardoor drie punten bijschrijven. Het staat nog altijd vierde, maar het gat met koploper Feyenoord is nu zes punten. PSV mag daardoor nog stiekem dromen van de landstitel. Twente ziet het gat met de top-vier juist groot worden en moet nu naar beneden kijken. Achtervolgers Sparta en FC Utrecht hebben nu namelijk drie punten minder.