Labyad kon naar 'heel leuke competitie': Ik had er wel zin in, zeker wel

Labyad kon naar 'heel leuke competitie': "Ik had er wel zin in, zeker wel"

27-02-2023 13:16
38

Zakaria Labyad verkoos een terugkeer bij FC Utrecht boven de belangstelling van twee clubs uit Italië. De 29-jarige aanvallende middenvelder erkent dat hij wel oren had naar een avontuur in het Zuid-Europese land, maar de Domstedelingen wisten hem te overtuigen.

"Ik had er wel zin in, zeker wel", zegt Labyad bij RTV Utrecht over de Italiaanse interesse. "Ik denk dat het een heel leuke competitie is in een mooi land, maar ik heb voor een vertrouwde omgeving gekozen. Dat past wel bij mij. De keuze was wel ontzettend moeilijk. Als voetballer wil je dingen beleven, bijvoorbeeld een nieuwe cultuur. Het vertrouwen dat ze hier in mij hebben en ik in Utrecht heeft de doorslag gegeven."

Wedden

Meer odds

Voor Labyad voelt FC Utrecht als een warm bad. Hij werkte de laatste fase van zijn revalidatie al bij de club af. "Ook al trainde ik niet met de groep mee, ik was al wel bij de besprekingen van de trainer met het elftal", vertelt hij. "Dat vond ik interessant. Eigenlijk heb ik daardoor een stapje voor." Hij voelde bovendien de waardering van zijn teamgenoten. De groep wilde mij er ook graag bij hebben. Ze namen mij ook mee in alle processen. Het geeft een warm gevoel om weer terug te zijn."

Mogelijk maakt Labyad tegen Spakenburg zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer. De ploeg van coach Michael Silberbauer staat dinsdag tegenover de amateurs in de kwartfinale van de KNVB Beker. "Ik voel me steeds fitter en de oude Zakaria worden. Ik heb nog een paar procent nodig om weer de oude te zijn."

Volgens Labyad is er geen bewijsdrang richting Ajax, waar hij mondjesmaat in actie kwam en zijn contract niet werd verlengd. "Meer voor mezelf. Na zo'n blessure wil je jezelf weer laten zien. Ik ben weer terug. Daar werk ik naartoe."