Japanse dankbrief voor Sparta: 'Voor mij voltrekt zich het ideale scenario'

Japanse dankbrief voor Sparta: 'Voor mij voltrekt zich het ideale scenario'

27-02-2023 21:02
13

Ralf Seuntjens is Sparta Rotterdam bijzonder dankbaar, nu hij daar mag meetrainen. De aanvaller is hersteld van kanker en mag bij Sparta werken aan zijn fitheid. Seuntjens voelt ook veel steun van zijn club FC Imabari, terwijl hij eigenlijk niet meer had verwacht om op het voetbalveld te staan.

Seuntjens staat onder contract in Japan, maar het verhaal is bekend: er werd kanker bij hem ontdekt, waar hij een zware strijd tegen moest voeren. Inmiddels is The Seun of God weer helemaal schoon. Hij kan nu meetrainen bij Sparta. "Dat ze dan toch de menselijke kant zo mooi laten zien, zonder dat ik een verleden heb bij de club: daar ben ik Maurice (Steijn, red.) en iedereen hier bij de club enorm dankbaar voor", zegt Seuntjens tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

"Ik kom uit een diep dal. Als je dan die kans aangeboden krijgt, bij een club waar je nooit iets voor betekend hebt, dan kun je daar alleen maar respect voor hebben. Het is enorm mooi voor mij", vervolgt de spits, die zich gesteund voelt door FC Imabari. "Ze hebben zelfs een dankmail naar Sparta gestuurd. Ze zijn enorm blij. De sportfysio hier spreekt toevallig Japans, dus die onderhoudt contact met Japan. Dat loopt helemaal perfect. Voor mij voltrekt zich het ideale scenario, hier bij Sparta. Ik heb megaveel steun gehad vanuit Imabari. Ik heb wekelijks contact met mijn tolk en de directeur is al twee keer naar Nederland gekomen."

"Hij wil deze of volgende maand nog een keer komen, om mij te zien in het echt. Het zijn enorm warme mensen. Ze willen ook graag dat ik weer voor ze speel, maar dat gaat wel met beleid. Ze zijn er heel gestructureerd in. We moeten eerst kijken of het haalbaar is, of ik dit seizoen nog een bijdrage kan leveren. Daar spelen ze tot november, we gaan het zien. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik ooit nog een trainingshesje aan zou doen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit", besluit Seuntjens.