De Graafschap-spits ligt overhoop met clubleiding en mist duel met Ajax

De Graafschap-spits ligt overhoop met clubleiding en mist duel met Ajax

02-03-2023 07:45
59

De Graafschap-spits Charlison Benschop speelt voorlopig niet en moet dus ook het duel met Ajax aan zich voorbij laten gaan. Hij ligt overhoop met de clubleiding vanwege een clausule in zijn contract.

Benschop kwam afgelopen zomer over van Fortuna Sittard en tekende bij De Graafschap een contract voor één seizoen, waarbij werd afgesproken dat de verbintenis automatisch met één seizoen verlengd wordt bij het spelen van twintig wedstrijden. Daarom speelt Benschop nu niet meer.

"Vlak voor de wedstrijd in Eindhoven werd me door Peter Bijvelds (technisch manager, red.) verteld dat ik op 19,5 wedstrijden stond en dat ik om die reden niet meer zou worden opgesteld", vertelt Benschop in de Gelderlander. "Hij zegt in De Gelderlander dat hij mij een heel goed voorstel heeft gedaan. Maar hij heeft alleen voorgesteld om de clausule uit het contract te halen en dit probleem een wedstrijd of zes, zeven voor me uit te schuiven. Dan zou ik nu kunnen spelen en dan zouden we het er later over hebben."

Benschop wil daar niet in meegaan. "Beide partijen hebben dit contract afgelopen zomer met het volle verstand ondertekend. Als hij me een realistisch voorstel zou doen, dan komen we eruit. Dat weet ik zeker. Maar dan moet je wel een beetje respect voor elkaar hebben. Het ligt in dit geval echt niet bij de speler."

En dus mist Benschop het duel met Ajax. "Dat was van hogerhand besloten. Ik vind het voor de trainer ook een heel vervelende situatie. Hij kan er helemaal niets aan doen. Maar als hij me nodig heeft, kan hij me niet opstellen. Ik heb de hele week hard getraind en mijn best gedaan, maar nu zit ik tegen Ajax op de tribune. Dit doet heel erg veel met me. Ik ben er emotioneel van."