Van der Maarel in zak en as na rampweek Utrecht: 'Elkaar weer in de steek gelaten'

Van der Maarel in zak en as na rampweek Utrecht: 'Elkaar weer in de steek gelaten'

03-03-2023 23:56
57

Mark van Maarel zit er behoorlijk doorheen na de rampzalige week van FC Utrecht, dat vrijdagavond na de midweekse deceptie in de KNVB Beker ook verloor van Fortuna Sittard. De verdediger stelt dat de spelers 'elkaar weer in de steek hebben gelaten'.

Van der Maarel speelde afgelopen dinsdag niet, toen Utrecht in eigen huis werd uitgeschakeld door Spakenburg (1-4). Vanaf de bank zag hij hoe de amateurs De Galgenwaard in rouw dompelde, iets wat tegen de Limburgers nog steeds voelbaar was bij de spelers. "Je wilt gewoon door de grond zakken. Je schaamt je kapot. Ze (de Utrecht-fans, red.) zingen het, maar dat doe je ook echt. Je wilt echt verdwijnen. Dat voel je tot in je botten. Maar tegelijkertijd weet je, je moet weer verder."

De ploeg van trainer Michael Silberbauer hoopte tegen Fortuna de kater van het bekerdrama weg te spoelen, maar dat liep uit op een nieuwe mokerslag. De bezoekers wonnen in de slotfase met 1-2. "We kregen het niet voor elkaar. Zij willen het veel lang zoeken met hun spits en de lopende mensen, dus daar ben je altijd een beetje voorzichtig in. We kregen er niet goed genoeg druk op", aldus Van der Maarel, die stelt dat de Utrecht-spelers 'elkaar weer in de steek hebben gelaten'.