Poldervaart heeft 'echt veel pijn gehad': 'Denk wel dat dieptepunt achter me ligt'

Poldervaart heeft 'echt veel pijn gehad': 'Denk wel dat dieptepunt achter me ligt'

04-03-2023 08:35
15

Adrie Poldervaart probeert met een positieve blik naar de toekomst te kijken. De 52-jarige trainer van De Graafschap werd een week geleden ontslagen uit het ziekenhuis, nadat bij hem het Guillain-Barré syndroom werd vastgesteld, een aandoening van het zenuwstelsel.

"Ik vind het erg voor mijn kinderen, voor mijn vrouw en voor mijn moeder, maar niet zozeer voor mezelf. Het overkomt je, dan moet je er gewoon mee dealen. Dat is geen stoerdoenerij, maar realisme. Ik was direct positief gestemd over mijn herstel en vanaf het eerste moment vastberaden om deze ziekte aan te pakken", vertelt Poldervaart tegen Voetbal International.

Na de diagnose ging Poldervaart aanvankelijk echter steeds slechter lopen en hij kreeg met de dag meer pijn. Pas na twaalf 'vreselijke' dagen nam de pijn niet verder toe, waarna de dokters besloten dat hij naar huis mocht. Genezen is hij echter nog lang niet. "Ik kan niet zeggen dat het goed gaat met me, want ik loop bijvoorbeeld nog niet beter dan drie dagen geleden. Het is stabiel, maar er is nog geen verbetering zichtbaar. Ik denk wél dat het dieptepunt nu achter de rug ligt en dat ik op het juiste spoor zit. Nu hoop ik dat mijn lichaam zo sterk is dat de trein er zo snel mogelijk weer overheen kan denderen."

"Het was niet leuk, ik heb echt veel pijn gehad en me ellendig gevoeld, maar ik had ook verlamd kunnen raken", stelt Poldervaart. "Wat dat betreft heb ik geluk gehad. Het enige waar ik nu invloed op heb is mijn eigen gedrag, mijn positiviteit, mijn energie en mijn mentaliteit. Dat is dan ook waar ik nu volledig mee bezig ben."

Zijn doel blijft een terugkeer langs de lijn. "Ik las dat die voormalige bondscoach van Uruguay (Oscar Tabárez, red.) ook GBS heeft gehad, hij loopt nu met een stok over het veld. Als dat voortaan zou moeten; prima. Zolang ik me maar een beetje normaal kan bewegen en geen karikatuur van mezelf word. Die drive om terug te keren heb ik dus zeker, daar is geen twijfel over. Ik ben vastberaden om te presteren bij De Graafschap.’"