Botman opnieuw pechvogel bij Newcastle: Manchester City legt druk weer bij Arsenal

Botman opnieuw pechvogel bij Newcastle: Manchester City legt druk weer bij Arsenal

04-03-2023 15:24
15

Manchester City heeft zaterdagmiddag in eigen huis afgerekend met Newcastle United. In een weinig enerverend duel werden de doelpunten over beide helften verdeeld: 2-0.

Bij City begon Nathan Aké in de basis, terwijl Sven Botman bij de bezoekers in de basis stond. The Citizens kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via Phil Foden. In een uiterste poging om de inzet van de jonge Engelsman te blokken, gaf Botman de bal het laatste zetje en verschalkte hij doelman Nick Pope. Vorige week overkwam de Nederlander eenzelfde situatie in de League Cup-finale tegen Manchester United, toen Marcus Rashford via het been van Botman raak schoot.

Wedden

Meer odds

Voor Foden was zijn treffer een bijzondere. Met 22 jaar en 280 dagen is hij de jongste City-speler in de historie die bij vijftig Premier League-doelpunten betrokken is. De wedstrijd in het Etihad Stadium bood weinig spektakel. Onder meer Kevin De Bruyne, van wie City normaal in het aanvalsspel afhankelijk is, had zijn dag niet. 

Toch breidde City de voorsprong via invaller Bernardo Silva verder uit. De zege kwam na het doelpunt van de Portugees niet meer in gevaar. Door de overwinning komt City weer op twee punten van koploper Arsenal. The Gunners spelen later op de zaterdag tegen AFC Bournemouth.