Mijnans niet onder de indruk van Lazio-sfeer: 'De Kuip was indrukwekkender'

Mijnans niet onder de indruk van Lazio-sfeer: 'De Kuip was indrukwekkender'

07-03-2023 23:30 Laatste update: 23:33
71

Sven Mijnans maakte dinsdagavond zijn Europese debuut voor AZ op bezoek bij SS Lazio. De middenvelder heeft genoten van de 1-2 overwinning, maar is niet onder de indruk van het Stadio Olimpico.

"Ik heb vooral van onszelf genoten", aldus Mijnans na afloop in gesprek met ESPN. "Het was een mooie ambiance, maar het was niet heel speciaal ofzo. Een paar weken geleden hebben we De Kuip gehad, dat was een stuk indrukwekkender dan dit." AZ speelde op 18 Feyenoord de uitwedstrijd tegen Feyenoord, en verloor toen met 2-1.  

"Het is vooral leuk om hier te spelen", vervolgt Mijnans, die afgelopen winter overkwam van Sparta. "Van Het Kasteel naar hier is natuurlijk mooi. Het is een fantastische stad. Je komt naar AZ om Europees te spelen en een hoger niveau te halen. Dat lukt ook wat makkelijker met de jongens om je heen."

Mijnans erkent dat hij zich momenteel razendsnel ontwikkelt. "Ik had twee maanden geleden niet gedacht dat ik hier zou staan. Het is heel mooi en ik ben blij dat ik heel veel spel en het hier en daar goed invul."