Van der Vaart: 'Hou niet er niet van, maar dit is kippenvelmomentje van De Ligt'

Van der Vaart: 'Hou niet er niet van, maar dit is kippenvelmomentje van De Ligt'

08-03-2023 22:18
36

Voor de Champions League-kraker tussen Bayern München en Paris Saint-Germain kon Matthijs de Ligt al rekenen op een lofzang van Rafael van der Vaart, maar nu is de voormalig Oranje-international nog dieper onder de indruk. De redding op de lijn van De Ligt noemt Van der Vaart 'een kippenvelmomentje'.

Vooraf loofde Van der Vaart De Ligt al, omdat hij bij Bayern weer 'scherper is'. In de eerste helft van het treffen met PSG blonk de Nederlander daarna uit, wat een nog grotere lofzang opleverde in de rust. "Je weet, ik ben niet van de verdedigende acties. Maar dit is een kippenvelmomentje, hoor", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport over de redding van De Ligt op de doellijn. "Dit is echt een geweldig moment."

Van der Vaart vindt ook dat doelman Yann Sommer lelijk in de fout gaat bij het bewuste moment. "Ik heb dit eigenlijk ook nog nooit gezien, hoor. Ik heb keepers namelijk wel fouten zien maken, maar iemand die gaat dribbelen... Maar dit is dus wat ik bedoel bij De Ligt: zó scherp en zó snel erbij. Het is nu natuurlijk makkelijk om te zeggen, omdat ik het voor de wedstrijd al aangaf. Maar je ziet hem meteen al reageren, dit is geweldig."

"Er was ook een herhaling waarop je zijn bovenbenen zag: die zijn zo dik... Dat had Seedorf vroeger ook", gaat een enthousiaste Van der Vaart verder. "Ik vind dit echt een soort openbaring. Hij was bij Ajax top, maar de keuze van zijn volgende club (Juventus, red.) was gewoon niet heel gelukkig. Bij het Nederlands elftal zag hij er dan gewoon vermoeid en zwaar uit. Ik denk dat Bayern echt gezegd heeft: wat minder krachthonk, wat meer gericht trainen met bal."