'Vrachtwagen met Zwitserse chocolade' voor De Ligt na 'ongelooflijke actie'

'Vrachtwagen met Zwitserse chocolade' voor De Ligt na 'ongelooflijke actie'

09-03-2023 00:02
44

Bayern München-doelman Yann Sommer is Matthijs de Ligt bijzonder dankbaar. Na een fout van de Zwitser voorkwam de Nederlandse verdediger een doelpunt van Vitinha in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (2-0).

Met een fantastische ingreep werkte De Ligt de bal voor de lijn weg, nadat de Portugees de score leek te gaan openen. "Ik keek naar Josip Stanisic, maar hij stond in de dekking. Toen had ik plots geen oplossing meer", blikt Sommer bij DAZN terug op het moment. "Wat Matthijs deed was ongelooflijk. Als PSG daar had gescoord, was het een heel andere wedstrijd geworden."

Wedden

Meer odds

De keeper weet wel hoe hij De Ligt kan bedanken. "Ik zal een vrachtwagen vol met Zwitserse chocolade voor zijn deur afleveren", grapt hij. "Het is verbazingwekkend hoe hij meedenkt en mij redde."

Ook Bayern-coach Julian Nagelsmann steekt de loftrompet over de Oranje-international. "Matthijs verdedigt graag, dat zie je", zegt hij bij Sky. "Hij herkent de situatie. Negen van de tien verdedigers waren gestopt met rennen en hadden het opgegeven. Het was een ongelooflijke actie."