Verweij ziet zwaktebod Van der Sar: 'Als hij niet eens kan bellen met Benfica...'

Verweij ziet zwaktebod Van der Sar: 'Als hij niet eens kan bellen met Benfica...'

13-03-2023 17:58 Laatste update: 18:11
48

Mike Verweij kan zich niet helemaal vinden in het grote stuk dat NRC deze week naar buiten bracht over Ajax. Volgens de clubwatcher is het niet waar dat Ajax Milos Malenović, de zaakwaarnemer van Dusan Tadic en Alfred Schreuder, betaalde om deals te sluiten. Verweij is ook kritisch op algemeen directeur Edwin van der Sar.

Volgens NRC werd Malenović afgelopen zomer voor een vast bedrag ingehuurd als adviseur, na het vertrek van Marc Overmars. In de Voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt Verweij hoe hij er tegenaan kijkt. "In dat stuk wordt gezegd dat Milos Malenović niet transparant is. Ik hoef hem hier helemaal niet te verdedigen, maar ik zal het voor de 884ste keer roepen: Ajax heeft geen technisch directeur. Hamstra en Huntelaar waren groentjes, dus heeft Ajax de expertise van de zaakwaarnemer van Scheuder en Tadic ingeroepen."

Wedden

Meer odds

"Dat is niet heel vreemd. Bij sommige deals van Manchester United werd Kees Vos (zaakwaarnemer van SEG, het bureau waar Ten Hag zit, red.) ook als manager van Erik ten Hag ingeschakeld", gaat Verweij verder. "Ajax werd technisch gewoon totaal niet bestuurd. Er zat op dat moment een hoop onkunde, na het vertrek van Overmars. Malenović zegt, en dat zweert hij volgens mij op alles wat hij heeft, dat hij geen geld heeft gekregen van Ajax en ook niet heeft verdiend aan Ajax. Of hij dat aan de andere kant bij zaakwaarnemers en managers wel heeft gedaan, dat weet niemand."

Verweij begint vervolgens over Van der Sar. "Dat vond ik ook wel verbijsterend in sommige opzichten: Edwin van der Sar zit in de ECA en heeft daar veel contact met alle bestuurders van de grote clubs in Europa. Maar om de directie van Benfica te benaderen voor Vlachodimos, moest Malenović ingeschakeld worden. Als Van der Sar niet eens kan bellen met Benfica... Dat is natuurlijk ook wel een groot zwaktebod."

Het is ook niet waar dat Malenović veel spelers op eigen initiatief heeft binnengebracht bij Ajax, zegt Verweij. "Ajax had vaak spelers op het oog. Dan werd er gezegd: hey Milos, we willen met zijn manager en de club in contact komen. Dan werd hij pas ingeschakeld. Maar ik begreep wel dat Lucca mede op zijn advies is gehaald."