Steijn slaat stevig terug naar Van Hooijdonk: 'Of ik hem een lul vind? Ja, zeker'

Steijn slaat stevig terug naar Van Hooijdonk: 'Of ik hem een lul vind? Ja, zeker'

13-03-2023 20:28 Laatste update: 20:43
117

Tussen Maurice Steijn en Pierre van Hooijdonk komt het niet meer goed. Bij Veronica Offside haalde de trainer van Sparta stevig uit naar de analist van Studio Voetbal, die het niet bepaald op Steijn heeft.

Steijn was trainer van NAC Breda, maar had niet altijd een hoofdrol weggelegd voor Sydney van Hooijdonk. Daarnaast was vader Pierre regelmatig kritisch op de manier van spelen van NAC onder Steijn en zo ging dat een paar keer over en weer. Van Hooijdonk gaf onlangs bij Studio Voetbal aan minder enthousiast te zijn over Steijn als mogelijke nieuwe trainer voor FC Twente, een onderwerp dat op tafel gegooid werd. "Ik zwijg", zei Van Hooijdonk toen.

"Of ik Van Hooijdonk een lul vind? Ja, zeker", lacht Steijn bij Veronica Offside. "Pierre is erg rancuneus richting mij omdat ik zijn zoon niet altijd opstelde, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij en Sparta naar beneden te halen op televisie. Het is een beetje lachwekkend en zielig aan het worden als je hem bezig ziet bij de NOS."

"Je verwacht dat mensen onafhankelijk hun mening geven over wat er het afgelopen weekend is gebeurd. Pierre heeft dubbele agenda's en kan nooit onafhankelijk iets zeggen. Het is twee jaar geleden: NAC en ik zijn verder gegaan, maar Van Hooijdonk kan het maar niet loslaten."