Perez kraakt 'zwakke leiding' Ajax: 'Kan alleen als je zaken niet op orde hebt'

Perez kraakt 'zwakke leiding' Ajax: 'Kan alleen als je zaken niet op orde hebt'

14 maart - 09:49
145

Het is intern bij Ajax nog altijd chaotisch, vertelt Freek Jansen, clubwatcher voor Voetbal International, bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Kenneth Perez spreekt van een 'zwakke leiding'.

Ajax heeft sinds het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 geen technisch man in dienst. "De rode draad is, dat het sinds februari vorig jaar op technisch vlak een puinhoop is. Dat is het nog steeds", zegt Jansen. Hoewel Ajax gesprekken voert met Julian Ward, is er nog geen witte rook. "Het is opgelost door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar bevoegdheid te geven, maar helemaal niet veel."

Milos Malenovic, de zaakwaarnemer van onder meer Alfred Schreuder en Dusan Tadic, werd erbij gehaald om mee te denken over technische zaken. "Want Hamstra en Huntelaar hadden internationaal een te klein netwerk. Het heeft geleid tot een kansloze transferzomer", oordeelt Jansen hard. De clubwatcher krijgt bijval van Perez. "Ale je een zwakke leiding hebt, ruiken dit soort mensen dat er een gat is om in te springen", doelt hij op de aanwezigheid van Malenovic.

"Dat soort dingen gebeuren alleen bij zwakke leiders", doelt hij op onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar. "Dat zaakwaarnemers om het veld lopen... Dat kan alleen gebeuren als je de zaken niet op orde hebt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie