Aboutaleb: 'Zo begin ik niet aan uitsupporters bij Klassieker, volstrekt onzinnig'

Aboutaleb: 'Zo begin ik niet aan uitsupporters bij Klassieker, volstrekt onzinnig'

16 maart - 15:32
145

Ahmed Aboutaleb is niet zomaar van plan om uitsupporters toe te staan bij Klassiekers in De Kuip. De burgemeester van Rotterdam heeft daar meerdere redenen voor.

Leefbaar Rotterdam, de grootste politieke partij in de stad, sprak onlangs de wens uit om weer uitsupporters toe te laten bij De Klassieker. "Burgemeenster Aboutaleb heeft aangegeven dat hij openstaat voor het gesprek. Dat is mooi, want dat gesprek gaan we ook voeren. Volgende week gaan we het debat aan. We willen graag van hem weten hoe hij erover denkt, maar ook wat de mogelijkheden zijn", stelde gemeenteraadslid Ingrid Coenradi recent nog tegenover deze website. Aboutaleb laat nu echter een ander geluid horen.

Tekst gaat verder onder de video

"Laten we elkaar niet gek maken", begint de burgemeester tegenover RTV Rijnmond. "We zagen bij de laatste klassieker dat er drieduizend supporters op de dijk stonden te wachten op de anonieme spelersbus van Ajax. Omdat er geen Ajax-supporters waren gingen ze dan maar vechten met de ME. Ik ben niet bereid om daaraan mee te werken."

Aboutaleb wil alleen in gesprek gaan over uitsupporters als er een duidelijk plan ligt, waarin wordt gegarandeerd dat alles normaal loopt. "Een stadion volledig om hekken plaatsen met drie meter hoge bouwconstructies, om de spelers en supporters van Ajax veilig naar binnen te laten: daar ga ik niet aan beginnen. Dan jaag ik de stad op enorme kosten, volstrekt onzinnig." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie