Koeman over toekomst Nederlands elftal: 'Oranje kan nog niet zonder Memphis'

Koeman over toekomst Nederlands elftal: 'Oranje kan nog niet zonder Memphis'

18 maart - 07:48
88

Ronald Koeman voorziet een belangrijke toekomst voor Xavi Simons en Mats Wieffer. De bondscoach van Oranje reip beiden talenten op voor de komende twee interlands en stelt tevens nog altijd niet zonder Memphis Depay te kunnen.

Koeman gaat deze week 'echt' beginnen aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Volgende week vrijdag staat het uitduel met Frankrijk op de agenda. In een interview met het Algemeen Dagblad laat de 59-jarige trainer zijn licht schijnen op de toekomst van het Nederlands elftal, een die er volgens hemzelf rooskleurig uitziet. 

"Xavi Simons speelt met een goede uitstraling. Hij brengt frisheid bij PSV", aldus Koeman. "Na het WK heb ik wat spelers gesproken, die waren ook positief over hoe hij in de groep was geweest. Ik ben ook benieuwd naar een jongen als Mats Wieffer, ook die ken ik niet persoonlijk. Er is geen tijd voor uitgebreide oefenstages. Als een jonge speler van dichtbij wilt meemaken, moet je hem nu meteen selecteren."

In de eerste fase van Koeman als eindverantwoordelijke bij Oranje, was Depay een van de sleutelspelers. Dat gaan niet veranderen. "Oranje kan nog steeds niet zonder Memphis, vind ik. Voor het WK zei Louis van Gaal geloof ik hetzelfde. Wat dat betreft staat hij zeker niet ter discussie. Maar het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs. Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen. Maar centraal in de spits is hij nu nog steeds nummer 1. En ik heb sowieso niet zoveel spitsen meer, hè", doelt Koeman op het afscheid van Vincent Janssen en Luuk de Jong. 

Wijnaldum
Memphis vormde onder Koeman vaak een sterk koppel met Georginio Wijnaldum, die weer volledig hersteld is van zijn blessure en weer deel uitmaakt van de definitieve selectie. "Gini ging ik zeker selecteren. Dat wist ik al. Hij is fit. En voor mij weer een belangrijke jongen voor de groep. Voor de invulling van het middenveld kan hij heel bepalend zijn. Zo voel ik dat. Nog steeds."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie